Egy valódi sikertörténet

Címkék: húsvét dicsőítés

2011.04.22. 18:35

Hamarosan Húsvét. Tegnap előtt az Imperfectum együttes által tartott húsvéti áhítaton ültem. A templom sötét volt, csak egy rózsaszín-lilás fény világította meg az oltárt, nagyon modern, gondoltam, de tetszett. A kereszt le volt takarva fekete lepellel, mint ahogy ez ilyenkor szokás a katolikus templomokban. A zenekar játszott, és két dal közötti szünetekben volt egy kis idő, csend. Csendben lenni Istennel, vele lenni, mert "odakint" a húsvéti tojásfestésben nincs idő ilyesmire. Isten ott volt, és örült azoknak, akik elmentek és ezt az estét Vele töltötték.

Azon gondolkodtam, hogy Jézus vajon tudta? Tudta akkor ott a kereszt felé, és a kereszten, hogy a Húsvét onnantól egy sikertörténet lesz? Nyilván tudta. De vajon milyen érzés volt? Mert akkor még csak az látszódott, hogy neki most nagyon rossz, a barátai nagyon elhagyatottak, és bizonytalanok, sőt veszélyben is vannak, nem tűnt biztosnak hogy Jézus tanítása megmarad a földön, vagy hogy hatással lesz. De Ő nyilván tovább látott mindenkinél, tovább látott a fájdalmon, és tudta hogy megéri.

Nyilván tudta azt hogy mennyire félreértik majd sokszor, mennyire elrontják az emberek az Ő örökségét, hányszor visszaélnek majd vele. Te talán látta előre azt a sok millió embert, akik az évszázadok alatt őszintén fogják Őt keresni, követni, szeretni.

És vajon mi tudjuk-e hogy mai világunkban mennyi sok sok hívő dicsérik Istent? A legkülönbözőbb emberek. A hírek nem erről szólnak. A kimentett csílei bányászok végig imádkoztak, és megmenekülésük után Istent dicsérték. A hírek ezt elhallgatják. Ázsiában, főleg Kínában még most is üldözik a keresztényeket, de ők mégis sokasodnak, erről nem tudunk semmit. Afrikában a sokféle kultúra és vallás között emberek milliói találják meg Jézust, de erről sem tudunk semmit. A világ elhallgat, leplezi a sikertörténetet. De Isten fénye átragyog ezen. A Húsvét jó alkalom arra hogy belássuk ezt, és meglássuk a mi életünkben hol van Isten. A sikertörténet része vagyunk, vagy a hallgatásé?

Végül egy dal. Azért rakom be ide, mert az első perc után a tömeg "kiveszi" a hangot Chris Tomlin szájából :) Nem kell hogy ő vezesse a dicsőítést, mert a globális társadalomnak hála, ezt a dalt tömegek ismerik (mi is énekeljük a gyülekezetben magyarul). Ez egy egyszerű, őszinte dal, arról szól hogy az ember megérti mit tett Jézus értünk, és elámul azon milyen nagyszerű Istenünk van.

A magyar szöveg:

A fény Királya Ő, fenségbe öltözött

Örüljön a Föld, Örüljön a Föld!

Mert fény veszi körül, a Sötétség menekül

S megremeg, ha szól, s megremeg, ha szól

 

Mily nagy Istenünk, énekeld

Mily nagy Istenünk és lásd meg

Mily nagy, mily nagy Istenünk

Az Örökkévaló; időn uralkodó

A kezdet és a vég, a kezdet és a vég

Ő az Atya Isten, a Fiú, s Szent Szellem

A győztes oroszlán, s a megölt Bárány

 

Mily nagy Istenünk…

Minden név felett való; dicséretre méltó

Szívem énekel: mily nagy Istenünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdesek-valaszok.blog.hu/api/trackback/id/tr782848161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása