A húsvét a legnagyobb ünnep.

Néha látom a fákat, amikor elkezdenek zöldülni. De legtöbbször csak azt veszem észre, amikor már minden zöld. Előtte még sehol egy levél, teljes szürkeség, és amikor zöldben látom a világot, nem értem hogyan lehet, hogy nem láttam az átmenetet. Nem láttam kibomlani a tavasz első jelét, már csak azt veszem észre, mikor minden készen van, és fellélegzik. De néha látom a változást, és elcsodálkozom, hogyan történik. Néhány fa még sötéten hajladozik, mások pedig már teljes „tüdejükkel” szívják a fény energiáját. Talán sosem fogom megtudni, mindez hogyan történik, de a dolgok változnak, minden és mindenki halad a felé, hogy kibontsuk lombjainkat és szirmainkat. Mert ez az élet iránya, és ha valóban elkezdjük élni az életünket, akkor történnek a dolgok, és nem fogunk csupasz ágakkal álldogálni az évtizedek alatt. Sokan megteszik, hogy becsukják a szemüket és nem látják azt, ahogy kifejlődik, átalakul körülöttük minden, kívül állnak az életükön, nem vesznek részt benne, mert már meghalt bennük az álom, vagy talán nem volt sohasem. Talán félnek is körülnézni és rájönni, hogy eddig elpocsékoltak jó sok időt a semmire. Sok ilyen embert látok, aki csukott szemmel létezik, nem lát csak bámul kifelé, nem gondol, csak utánozza más véleményét, nem akar, csak sodródik a napokkal, belefeledkezve felesleges időtöltésekbe.

De látok olyanokat is akik virágoznak, akik menni akarnak, akik próbálnak eljutni oda ahova eljutni szeretnének. Néha úgy tűnik, ők vannak kevesebben. Néha pedig úgy, hogy egyre többen vannak.

Mikor lesz a húsvét a legnagyobb ünnep?

Amikor „Ezen a hegyen leveszi a leplet, amely ráborult minden népre, és a takarót, amely betakart minden nemzetet. Véget vet a halálnak örökre! Az én Uram, az ÚR letörli a könnyet minden arcról. Leveszi népéről a gyalázatot az egész földön. - Ezt ígérte az ÚR! „  (Ézs 25,7-8)

Ki az, aki elhiszi, hogy Jézus meghalt értünk, de feltámadt a halálból? Az, aki hagyja, hogy Isten levegye a szeméről a leplet, a takarót, ami eltakarja az igazságot.

A tanítványok sem hittek akkoriban még saját szemüknek sem! Hogyan támadhatott fel, hiszen ez lehetetlen?! Alig hitték el, annak ellenére, hogy látták Jézus számtalan csodáját, amíg köztük járt…Dehát nem csoda hogy kételkedtek, minden szép remény kútba hullt, a rómaiak nem mentek sehová, a várt csodás királyság nem valósult meg, úgy mint számítottak rá.

Azóta sem. Ma is lehet, hogy erre várnak sokan, hogy jöjjön egy békésebb kor, amikor nem robbannak fel emberek saját maguktól vagy mások által, amikor a szomszéd nem mérgezi meg a macskánkat, amikor egy nemzet sem támad a másikra, amikor nem kell hazugsággal megvédeni magunkat mások hazugságával szemben. Na, egy ilyen korban majd hiszünk Istenben, mert ez valóban a megvalósult béke korszaka lesz!

De Jézus azt mondja erre:

„Amikor a farizeusok megkérdezték tőle, hogy mikor jön el az Isten országa, így válaszolt nekik: "Az Isten országa nem úgy jön el, hogy az ember jelekből következtethetne rá. Azt sem mondhatják: Íme, itt, vagy íme, ott van! - Mert az Isten országa közöttetek van!"  
(Luk 17,20-21.)

Jézus meghalt és feltámadt értünk húsvétkor. Kibontotta lombjait, kivirágzott. A húsvét a legnagyobb ünnep, mert általa megvalósulhatott az Isten országa. És ma is folyamatosan megvalósul, amikor lehull a szürkeség leple, amikor meglátjuk, hogy Jézus él, és amikor elkezdünk végre Vele élni, Benne bízni. Ahogyan a tavasz kezdődik, fokozatosan lesz egyre teljesebb, és a jobb világ itt lehet köztünk, belőlünk virágzik ki.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdesek-valaszok.blog.hu/api/trackback/id/tr891894747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása