Mi is a böjt?

Címkék: böjt

2010.03.23. 20:49

Már egy ideje a böjti időszakban vagyunk. Nagyon sokan sokféle dolgot mondanak a böjtről. Van aki tartja, van aki nem, van aki nem eszik húst pénteken, van aki nem eszik édességet egész héten, van aki egyáltalán nem eszik bizonyos napokon, a gyakorlat igencsak változó. Manapság már akár TV vagy internet böjtöt is tarthatnánk, kinek melyik esik jobban nehezére, és melyik válik jobban javára.

Az első keresztényeknek természetes dolog volt a böjt, a mindennapjaik részét képezte. Nem volt kérdés, hogy böjtöljenek-e vagy sem. Talán nem is bonyolították úgy túl a dolgot, mint manapság.

Szoktuk olvasni a Csendes percek-et (Áhitatok az év minden napjára), és abban március 11-én volt írva pár érdekes gondolat a böjtről:

"Naponta szembesülünk a választással, hogy azt tegyük-e, amit mi akarunk, vagy azt, amit Isten akar. A böjt az, amikor engedem, hogy a Szentlélek megvizsgáljon, és megmutassa, mit kell abbahagynom, vagy elkezdenem, hogy hűségesebben követhessem Krisztust."

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdesek-valaszok.blog.hu/api/trackback/id/tr11863475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása