Pál elég sokat írt nekünk a kegyelmi ajándékokról. (1Kor12.) De mik is azok? Különleges képességek, amiket Isten adott, és a Szentlélek által működnek? Nézzük meg:

„Mert némelyik a Lélek által a bölcsesség igéjét kapta, a másik az ismeret igéjét, ugyanazon Lélek által.  Egyik ugyanattól a Lélektől a hitet, a másik ugyanazon Lélek által a gyógyítások kegyelmi ajándékait. Van, aki az isteni erők munkáit vagy a prófétálást kapta; van, aki lelkek megkülönböztetését, a nyelveken való szólást, vagy pedig a nyelveken való szólás magyarázását kapta. De mindezt egy és ugyanaz a Lélek munkálja, aki úgy osztja szét kinek-kinek ajándékát, amint akarja.” (1Kor12,8-11)

Jól van nyelveken szólás, tanítás, isteni erők munkái, szóval ilyen szuperhős cucc, mi? Végül is talán igen is, meg nem is. Mert benne van a lehetőség mindenre, mert csak egy mustármagnyi hit, és a hegy is vígan beugrik a tengerbe. De közben ott van elrejtve az a szelíd bölcsesség is, hogy nem kell feltétlenül átírni a földrajzot ahhoz, hogy jó keresztények legyünk, és ahhoz, hogy tudjuk, vannak kegyelmi ajándékaink. Mert igenis mindenkinek van valami nagyszerű ajándéka Istentől, és igen, kicsiben is lehet mindenki szuperhős, mert mindenkiben ott van valami plussz, egy pici mag, amit Isten ültetett belénk, egy képesség, amit fejleszthetünk, valami, ami sugározhat rólunk.

Sokan szenvednek attól, hogy azt hiszik, na ők aztán tuti nem kaptak semmi kegyelmi ajándékot, mert még nem gyógyítottak meg senkit, vagy mert nem sikerült a vízen járni az 1999-es napfogyatkozáskor. Pedig ha tovább olvassuk, amit Pál írt, akkor ő is megmondja, hogy van egy ajándék ami ezeken is felül való: „Mindenki rendelkezik a gyógyítás kegyelmi ajándékával? Mindnyájan szólnak nyelveken? Mindnyájan meg tudják azt magyarázni? De törekedjetek a fontosabb kegyelmi ajándékokra. Ezen felül megmutatom nektek a legkiválóbb utat.” (1Kor12,30-30)

„Ha emberek vagy angyalok nyelvén szólok is, szeretet pedig nincs bennem, olyanná lettem, mint a zengő érc vagy pengő cimbalom…” (1Kor13,1) Azt hiszem, ezt nagyon sokan ismerjük, még nem keresztények is. Pál, aki az egyik legügyesebb szuperhős volt, megkapta a bölcsességet is, amivel felismerte, hogy csak egy dolog számít, csak egy az, ami igazán a legnagyobb, és ez a szeretet.

A legjobb kegyelmi ajándék, amit kaphatunk és kapunk is, a szeretet képessége, és bizony vannak, akik többet kaptak belőle, egyszerűbben és természetesebben tudnak szereti, és ezáltal szolgálni. De mindenki, aki kicsinek érzi magában ezt a képességet, az kérheti, és megkapja nagy adagban, ahogy a többi képességet is. Mert mindenki lehet szuperhős, ha Jézussal élünk. Isten szeretné, ha vele együtt jobbá tennénk a világot.

Lásd még:

http://www.gyuli.com/magyar/cikk/2009/06/szuperhos.html

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdesek-valaszok.blog.hu/api/trackback/id/tr801690517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása