Hamarosan itt a Karácsony. Tudjuk-e valóban hogy mit is jelent?

A Karácsony Jézus születésnapja. Szoktuk várni a saját születésnapunkat? Általában mindenki szereti a születésnapját. Hogy legyen egy kis új rálátásunk az ünnepre gondoljunk csak bele, hogy a Karácsony ugyanolyan születésnap, mint a miénk, csak éppen, ha úgy vesszük még jobb is, mert mindenki születésnapja.

Mert Jézussal a remény született meg, az esély mindenki számára. A lehetőség hogy Vele legyünk, most, ma, holnap, mindig. Az Élet született meg vele, a mi életünk. Persze akkor ez nem volt olyan fényes kitörő esemény, mint a mai „nem is őt ünnepeljük már” kivilágított fák ezrei ünnepeken, sokkal észrevétlenebb volt. De a kegyelem így is kiáradt az egész Földre, elég volt az égen egyetlen betlehemi csillag (bármi is volt az szupernóva, vagy bolygóegyüttállás, de mindenképp egy jel Istentől) hogy akkor a keleti bölcsek eltevegeljenek a jászolig és megtalálják Jézust, és azóta milliók követték a jelet és ismerik az Ő ajándékét. Egy csodálatos ajándék, amit hozott, amit önként adott, és ami mindenkinek ott van a karácsonyfája alatt, akár hiszi akár nem.

„Azért szeret engem az Atya, mert én odaadom az életemet, hogy aztán újra visszavegyem.

Senki sem veheti el tőlem: én magamtól adom oda.” (Jn 10,17-18)

A betlehemi csillag ma nincs fent az égen, hogy irányt mutasson. De ha ott is lenne, talán akkor sem látnánk meg a lámpafényben úszó rohanó Karácsonyokban. Pedig Isten ma is jelet ad mindenkinek, akik nem veszik észre, hogy a fa alatt ott van a kegyelem. A betlehemi csillag fénye ma a keresztények szívében és szemében ragyog, hogy minden ember megláthassa: a Karácsony történet egy megvalósult álomról, és ajándéka a bennünk lévő békesség, mert ez a születésnap mindenkiért van, mindenkié, és utána lesz, ami örökké tart.

 

„Kelj fel, tündökölj, mert eljött világosságod!”  (Ézs 60,1.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdesek-valaszok.blog.hu/api/trackback/id/tr421611780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása