A Bibliában van megírva, hogy Jézus a Szentlélektől, és egy Mária nevű szűztől született Betlehemben. Jézus Isten Fia volt tehát, Mária és férje József az ács nevelték fel. Mikor felnőtt sok jót tett az emberekkel azon a vidéken ahol élt, bármerre is járt. Az emberek között járva 3 évig sok csodát vitt véghez, betegeket gyógyított, halottakat támasztott fel, a tengeren járt, és folyamatosan tanította az embereket arról, hogy eljött az Isten országa. A Biblia szerint Ő, amíg a földön élt teljességgel ember és Isten is volt egyben. Olyan személy, akinek az eljövetele már régóta meg volt ígérve. „Te pedig, efrátai Betlehem, bár a legkisebb vagy Júda nemzettségei között, mégis belőled származik az, aki uralkodni fog Izraelen…A nyáj elé áll, és legelteti az Úr hatalmával… Akkor nyugodtan élnek, mert hatalma kiterjed a föld határáig. Ez lesz a békesség!” (Mik5.1-4.)
Jézus a legjobban hitelesített történelmi személy, a véleménykülönbségeket csak az váltja ki, hogy valóban Isten Fia volt-e.
 
Jézust a világ többi vallása is különleges embernek tartja, nagy prófétának, de hogy valóban Isten volt-e, valóban mint Isten Fia jött el a Földre, azt a keresztények vallják. És ugye pont ettől leszünk keresztények. Aki keresztény lett, az valamilyen oknál fogva úgy dönt, hogy elhiszi Jézus Isten Fia, aki értünk jött el, halt meg, és feltámadt a halálból. Ezzel mutatta meg igazán, hogy Ő valóban Isten.
A Bibliában Jézus többször is elkerüli a személyére vonatkozó kérdéseket, csak néhány esetben mondja, hogy valóban Ő a Megváltó, pl amikor a samáriai asszonnyal beszélget a kútnál. (Jn 4.) „Tudom, hogy eljön a Messiás, akit Krisztusnak neveznek, és amikor eljön, kijelenti nekünk magát. Jézus ezt mondta neki: Én vagyok az, aki veled beszélek.”
Jézus miután felment a Mennybe tanítványira bízta, hogy adják tovább a tanítást, és mondják el mindenkinek, hogy Ő kifizette a számlát, a megváltás megtörtént, és mindenki, aki hisz az Ő nevében üdvözül. Ez persze kockázatos lépés volt a részéről, de az is igaz, hogy ő jól tudhatta, hogy a tanítványok elkezdik a jó munkát, és Jézus nem hagyta magára őket, hanem még egy segítőt is küldött hozzájuk. „Erőt kaptok, amikor eljön hozzátok a Szentlélek, és tanúim lesztek Jeruzsálemben, egész Júdeában és Samáriában, sőt egészen a föld végső határáig.” (Apcsel1.8.) Ezek után Jézus elhagyta a földet, befejezte földi munkáját, de amit megígért beteljesült, eljött a Szentlélek, és a tanítványok tanúi lettek az eseményeknek a föld határáig, és ma is azok. Miért? Mert megváltozott az egész életük. Mert látták a feltámadt Jézust, aki bebizonyította, hogy valóban Isten. Manapság nehezen ehetünk és ihatunk együtt Jézussal, ahogyan a tanítványok tették azokban az utolsó napokban. Mégis akkor hogyan dönthetünk úgy, hogy elhisszük ő valóban él? Valószínűleg ezt a legnehezebb megérteniük azoknak, akik nem hisznek… „A hit pedig a remélt dolgokban való bizalom, a nem látható dolgok létéről való meggyőződés.” (Zsid11.1) Nehéz is megmagyarázni nekik. Vannak emberek, akik logikusan belátják, hogy Jézus igazat beszélt, és vannak, akikkel történik valami. Megtapasztalnak valamit az Ő valóságából, jelenlétéből, ez teljesen egyénenként változó dolog, mert mindenki másmilyen, és Isten mindenkit másként tud elérni. De az biztos, hogy ha már egyszer megbizonyosodtunk arról, hogy Jézus az út az igazság és az élet, akkor átadjuk neki az életünket, és megváltozunk, Isten formálja át a szívünket és a gondolkodásunkat. „Nem ti választottatok ki engem, hanem én választottalak ki..” (Jn 15.16) mondja és ez valóban így van. Ő már az életünk legelejétől várta, hogy megtaláljuk őt, és egész végig mellettünk volt, harcolt értünk és drukkolt nekünk, hogy merjünk dönteni, és ez mindenkire érvényes, valamennyi embert várja.
 
Gondoljuk csak el, mikor olvassuk a Bibliát, hogy mi van, ha ez tényleg igaz? Mi van akkor, ha minden szó, amit Jézus mondott, minden, ami történt, többek között, hogy ő feltámadt a halálból, igaz? Jézus azt mondja „Ti barátaim vagytok” (Jn15.14). Mi van ha ez tényleg igaz, ha tényleg semmi sem választ el minket Isten végtelen szeretetétől? Ez esetben bizony minden okunk megvan rá, hogy Jézus követői legyünk, így lesz a legértelmesebb és legteljesebb az életünk, ez esetben megéri félretenni az emberi büszkeséget, megéri engedni, hogy Isten megváltoztassa az életünket. Akik megpróbálták és hittek és kitartottak, azok tudják, hogy megéri, és semmiért sem mondanának le Jézus barátságáról.
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdesek-valaszok.blog.hu/api/trackback/id/tr651447945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ljozsef 2012.09.27. 20:18:30

Én láttam istent, épp munkában volt, javított egy rosszat és elrontott egy jót.
Ültünk a pultnál, fáradtnak tűnt, azt mondta jó neked, nekem nem sikerült.:-))

Ljozsef 2012.09.27. 20:19:01

Láttam istent épp munkában volt, javított egy rosszat elrontott egy jót.
Ültünk a pultnál fáradtnak tűnt, azt mondta jó neked, nekem nem sikerült.:-)
süti beállítások módosítása